CJG/JOT - Paus Johannes

Paus Johannes
Ga naar de inhoud

CJG/JOT

School > Ons onderwijs > Externe partijen
 
Het Centrum voor Jeugd en Gezin
 
 
De jeugdverpleegkundige en jeugdarts van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) zien alle kinderen op school of op het CJG. Bijvoorbeeld tijdens een gesprek of wanneer uw kind een prik krijgt.
 
 
Groep 2: meten, wegen en meer
 
Wanneer uw kind in groep 2 zit, ontvangt u een uitnodiging om samen met uw kind langs te komen voor een afspraak. Tijdens deze afspraak op school of het CJG wordt uw kind gemeten en gewogen en onderzoeken we de motoriek. Daarnaast nemen we een ogen- en orentest af.
 
Naast deze lichamelijke onderzoeken gaat de jeugdarts met u in gesprek over vragen die u heeft. Deze vragen kunnen gaan over de opvoeding, thuissituatie of gezondheid van uw kind. Bij de uitnodiging ontvangt u twee vragenlijsten om in te vullen. Deze worden gebruikt tijdens het gesprek. Met uw toestemming bespreken we uw kind voor en worden de eventuele resultaten van deze afspraak met de leerkracht gedeeld, omdat we nauw met de school samenwerken en hij/zij uw kind dagelijks ziet.
 
 
9 jaar: vaccinaties
 
In het jaar dat uw kind 9 jaar wordt, krijgt uw kind twee vaccinaties: de DTP-prik tegen difterie, tetanus en polio en de BMR-prik tegen bof, mazelen en rode hond. U ontvangt van tevoren een uitnodiging om met uw kind langs te komen.
 
 
Groep 7: meten, wegen en meer
 
Alle kinderen uit groep 7 worden door de jeugdverpleegkundige op school of op het CJG gemeten en gewogen. Omdat er veel in deze periode gebeurt, hebben ouders/verzorgers vaak vragen. Bijvoorbeeld over de beginnende puberteit, emotionele ontwikkeling, omgang met sociale media etc. De jeugdverpleegkundige kan deze samen met u bespreken. U ontvangt vooraf een uitnodiging om bij de afspraak aanwezig te zijn.
 
 
De jeugdverpleegkundige op school
 
Heeft u een vraag, bijvoorbeeld over voeding, beweging, slapen, luisteren of (faal)angst? De jeugdverpleegkundige luistert naar u en denkt graag met u mee! Afhankelijk van de vraag kan de jeugdverpleegkundige van het CJG ook uitgenodigd worden om deel te nemen aan het zorgteam van de school.
 
 
De jeugdverpleegkundige die aan de school van uw kind verbonden is Trudy Kentin
 
E-mail: t.kentin@cjgrijnmond.nl
 
 
Alles onder één dak
 
Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar ouders, verzorgers, kinderen, jongeren en professionals terecht kunnen met vragen over gezondheid, opvoeden, opgroeien en verzorging. Als u het nodig vindt, biedt het CJG u en uw kind (van -9 maanden tot 18 jaar) ook advies en ondersteuning.
 
Er werken jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, doktersassistenten, pedagogen en andere deskundigen om samen met u gezond en veilig opvoeden en opgroeien mogelijk te maken.
 
Ga voor meer informatie over het CJG, privacy of voor opvoedinformatie naar onze website www.cjgnissewaard.nl
Het Jeugdondersteuningsteam
Vanaf 1 januari 2015 is het Jeugdondersteuningsteam een nieuw onderdeel van het CJG. In Nissewaard zijn 4 gebieden met ieder een eigen Jeugdondersteuningsteam. In deze teams werken jeugd- en gezinscoaches. Ze bieden advies en hulp aan ouders en jongeren.
Samen zoeken naar een oplossing
In het Jeugdondersteuningsteam werken jeugdverpleegkundigen, schoolmaatschappelijk werkers en jeugd- en opvoedhulp professionals. Ieder heeft zijn eigen kennis op het gebied van jeugdzorg waarmee we jou samen verder kunnen helpen. Kun je soms wat extra hulp gebruiken bij het opvoeden? Of heb je gewoon een vraag over jouw kinderen? Wij denken graag met je mee. Bij ons kun je terecht voor een persoonlijk advies. Wij bieden hulp op maat, passend bij jouw persoonlijke situatie. Van een enkel adviesgesprek tot intensieve begeleiding.
Eén gezin… Eén plan
Samen met jou stelt een jeugd- & gezinscoach een gezinsplan op en kijken we wie je kan helpen. Wat kun je zelf, zijn er mensen in je directe omgeving die jou kunnen steunen? Familie, vrienden, buren, leerkrachten of trainers? Waar nodig proberen wij snel te helpen, zodat je weer zelfstandig verder kunt. De jeugd- en gezinscoach houdt contact met jou en jouw gezin tot onze ondersteuning niet meer nodig is. De jeugd- en gezinscoaches werken in de wijk. Dat kan zijn bij jou thuis, op school, de kinderopvang of gewoon op de vestiging van het CJG.
Vragen?
Je kunt ons bereiken via CJG Nissewaard. Dat kan via de school van je kind, de jeugdverpleegkundige of door zelf contact op te nemen. Nog vragen over het aanbod van het jeugdondersteuningsteam? Of op zoek naar extra informatie? Kom dan langs op Hoogwerfsingel 2, 3202 SP, Spijkenisse. Bellen kan natuurlijk ook via 010- 44 44 642 iedere werkdag van 8.30 – 17.00 uur.
Dit is de website van de Paus Johannesschool
Terug naar de inhoud