Even voorstellen 3 - Paus Johannes

Paus Johannes
Ga naar de inhoud

Even voorstellen 3

Groepen > Groep 3
Even voorstellen ... Schooljaar  2018 - 2019
Groep 3 met Juf Latoya
Wij zijn dit jaar gestart met 25 lieve kinderen, we zijn met 13 jongens en 12 meisjes. De juf van groep 3 is juf Latoya. Zij geeft ons elke dag van de week les.
In groep 3 gaan wij dit jaar leren lezen. We zijn al begonnen met het leren van een hoop letters. Zo kunnen wij de letters r, d, i, k, aa, n, en e al lezen en herkennen. Hiermee kunnen wij dus ook woordjes lezen. Woorden zoals rik, daan, aan, naar, kin, nik. De komende tijd wordt dit steeds uitgebreider en aan het eind van het schooljaar kunnen wij al hele zinnen lezen. Ook leren we al hoe we woordjes moeten schrijven. Dit doen wij door het woord eerst te hakken en dan weten we wat er voor- en achteraan een woord geschreven moet worden.
Met rekenen leren wij de getallenlijn tot en met 100. Ook gaan wij al echte sommetjes maken. De sommen die wij dit jaar leren zullen tot en met 20 zijn. Maar we beginnen eerst rustig aan met meer/minder sommen en later met de bus sommen.
Naast rekenen, lezen, spelling en schrijven leren wij ook door te spelen. Spelend leren noemen wij dat. Wij leren bijvoorbeeld in de schrijfhoek hoe we een brief kunnen schrijven, rekenen wij in de bouwhoek door te meten hoe hoog een toren moet worden, of hebben wij een winkeltje in de klas waarmee we leren rekenen hoeveel we moeten betalen. Wij gaan er een leuk jaar van maken en wie weet: tot ziens!                   
Dit is de website van de Paus Johannesschool
Terug naar de inhoud