SMW - Paus Johannes

Paus Johannes
Ga naar de inhoud

SMW

School > Ons onderwijs > Externe partijen
 
SMW
 
Heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Of is er veel ruzie in het gezin? Opvoeden is niet altijd even makkelijk en alle ouders hebben wel eens vragen of problemen.
 
SMW (schoolmaatschappelijk werk) biedt advies, informatie en begeleiding, zodat je het antwoord krijgt op jouw vraag.
 
Heb je vragen over opvoeding of je gezin?
 
Hoe ga je ermee om als je kind niet naar je luistert? Hoe stel je je op als je kinderen veel ruzie hebben? Wat kun je doen als je ex-partner zich niet houdt aan de omgangsregeling? En hoe ga je ermee om als je ouders ouder worden en je met te veel zorg belasten? Wij helpen je bij dit soort vragen over je gezin of over opvoeding.
 
Het helpt bijvoorbeeld om afspraken te herhalen als kinderen niet luisteren. En het is zinvol om je met ruzie van kinderen te bemoeien als ze het zelf niet kunnen oplossen en elkaar wellicht pijn doen. En als je ouders je dwingen tot een keuze na een scheiding, helpt het om er met iemand over te praten. Ook is het goed om het gesprek aan te gaan met je ouders of ex-partner om goede afspraken te maken.

 
Gesprekken met maatschappelijk werk
Wil je antwoord op jouw vragen of problemen in jouw situatie oplossen, dan kun je bij SMW terecht. Je kiest zelf welke methode het beste bij jou past en we gaan samen aan de slag.
 
Samen met een maatschappelijk werker ga je op zoek naar een antwoord op jouw vraag. Je hebt een of meerder gesprekken met de maatschappelijk werker, afhankelijk van jouw situatie. Je zet je zelf actief in voor de verbetering van jouw leven. De maatschappelijk werker geeft je daarvoor idee├źn, tips of oefeningen.
 
Onze schoolmaatschappelijk werkster is Sophie Leeman. Zij is elke donderdag bij ons op school aanwezig. Je kunt haar telefonisch bereiken op 088-9004000 (algemeen nummer) of 06-40903706. Je kunt haar ook mailen op s.leeman@kwadraad.nl
Dit is de website van de Paus Johannesschool
Terug naar de inhoud